HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Concurrentiebeding

Wordt uw arbeidsovereenkomst beëindigd en houdt uw werkgever u aan het concurrentiebeding? Bent u het hier niet mee eens? Lees dan verder en vraag juridisch advies. Veel concurrentiebedingen zijn te streng en kunnen worden gewijzigd of vernietigd.

Neem nu contact met ons op en ontvang direct hulp.

U kunt ook bellen: 085 109 4104.

Concurrentiebeding schriftelijk

De wet schrijft voor dat een concurrentiebeding schriftelijk moet worden overeengekomen. Een mondelinge afspraak over een concurrentiebeding is niet rechtsgeldig. De meeste concurrentiebedingen hebben een maximale duur van 1 tot 2 jaar.

Concurrentiebeding vernietigen

U kunt de werkgever bijvoorbeeld tijdens het treffen van een ontslagregeling vragen om het concurrentiebeding niet tegen u te gebruiken. Wil de werkgever dit niet, dan kunt u de rechter vragen om het beding te vernietigen. Wordt u in het gelijk gesteld door de rechter dan kunt u ook schadevergoeding vragen.

Problemen met concurrentiebeding

Wordt u door uw werkgever aangesproken over het concurrentiebeding en gaat de werkgever naar de rechter dan kunt u zich daar tegen verweren. Uw werkgever kan nakoming vragen, de overeengekomen boete opeisen en/of schadevergoeding van u vorderen. Vraag direct juridisch advies als u dit overkomt! U kunt ook een tegenvordering instellen en vernietiging of beperking van het concurrentiebeding vragen.

Regionaal en bepaalde werkzaamheden

Het concurrentiebeding heeft altijd betrekking op een bepaald specifiek omschreven werkgebied en hangt af van uw functie. U kunt afdwingen dat het concurrentiebeding wordt beperkt of vernietigd als deze te ruim is omschreven.

Relatiebeding

Het kan ook zo zijn dat u een relatiebeding heeft gesloten met uw werkgever en het u wordt verboden om na beëindiging van uw arbeidsovereenkomst bij relaties van uw werkgever te werken en/of deze te benaderen. Lees verder over het relatiebeding.

 

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag