Ontslag op staande voet
Ontslag op staande voet? Neem direct contact met ons op en schakel een ontslag advocaat in. Vecht het ontslag aan anders verspeelt u uw WW-rechten.
Ontslag op staande voet? Neem direct contact met ons op en schakel een ontslag advocaat in. Vecht het ontslag aan anders verspeelt u uw WW-rechten.
Er zijn verschillende redenen voor ontslag. Veel voorkomende redenen voor ontslag zijn:
- Dringende reden (ontslag op staande voet)
- Bedrijfseconomische redenen
- Reorganisatie
- Arbeidsconflict
- Disfunctioneren
- Arbeidsongeschiktheid
Heeft u een arbeidsconflict met uw werkgever?
Komt u er niet uit en dreigt ontslag?
Wees voorzichtig en laat u adviseren door een ontslagadvocaat over uw rechten en plichten!
Op de hoofdregel dat u niet ontslagen mag worden tijdens ziekte zijn wel een aantal uitzonderingen. De belangrijkste uitzondering is dat u na een ziekteperiode van 104 weken (twee jaar) of langer wel ontslagen mag worden wegens ziekte.
Op grond van de Nederlandse wetgeving geldt er een opzegverbod voor de werkgever tijdens de eerste twee jaar van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit geldt zowel voor een vast contract als bij een tijdelijk contract.
Tijdens ziekte van de werknemer geldt er een opzegverbod van de arbeidsovereenkomst voor de werkgever. Dit geldt voor de eerste twee jaar van de ziekte. Bent u langer dan twee jaar ziek, dan kan uw werkgever u wel ontslaan: Ziektewet ontslag dreigt dan!
Bent u ontslagen omdat het slecht gaat met het bedrijf? Of dreigt u om die reden te worden ontslagen? Bent u het niet eens met dit ontslag om bedrijfseconomische redenen? Een arbeidsrecht advocaat kan u adviseren en het (dreigende) ontslag aanvechten.
Er is sprake van collectief ontslag als een werkgever 20 of meer werknemers binnen een periode van 3 maanden om bedrijfseconomische redenen wil ontslaan. Dat kan via UWV of de kantonrechter of met een vaststellingsovereenkomst. Is er in uw geval ook sprake van collectief ontslag? Neem dan contact met ons op en vraag hulp.
Wordt u ontslagen als gevolg van een reorganisatie van het bedrijf waar u werkt? Reorganisatie ontslag is aan regels gebonden. Uw werkgever mag u niet zomaar ontslaan. Reorganisatie ontslag verloopt via UWV Werkbedrijf of met een vaststellingsovereenkomst. Neem contact op voor advies.