HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Ontslagvoorstel

Ontslagbrief

Heeft u een ontslagbrief van uw werkgever ontvangen? Bent u het er niet mee eens? Of twijfelt u? Ontslag kan niet zomaar worden gegeven, daar moet altijd een gegronde reden voor zijn.

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Goed advies over het ontslag met een beëindigingsovereenkomst (ook wel ontslag met wederzijds goedvinden genoemd) is belangrijk. Laat altijd een advocaat de overeenkomst beoordelen. Een ontslag advocaat kan u ook helpen bij de onderhandelingen met uw werkgever. In veel gevallen is de werkgever ook nog eens bereid om de advocaatkosten te vergoeden.

Aandachtspunten vaststellingsovereenkomst

Het is belangrijk dat u en uw werkgever goede afspraken maken zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Belangrijke aandachtspunten zijn:

Vaststellingsovereenkomst bedenktijd

Informatieplicht over bedenktijd

De werkgever heeft een informatieplicht. Hij moet u schriftelijk informeren over de bedenktijd. Na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst heeft de werkgever twee dagen de tijd om u hierover te informeren. Het is gebruikelijk dat in de vaststellingsovereenkomst wordt gewezen op de bedenktijd. Vergeet uw werkgever zijn informatieplicht na te komen? Dan wordt de bedenktijd verlengd naar 21 dagen.

Subscribe to Ontslagvoorstel