HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Vaststellingsovereenkomst bedenktijd

Heeft u ingestemd met de vaststellingsovereenkomst, maar vindt u dat achteraf toch niet verstandig? Dan heeft u 14 dagen de tijd om terug te komen op uw beslissing. Dit wordt de bedenktijd genoemd en is wettelijk vastgelegd. U kunt maar één keer per zes maanden gebruik maken van de bedenktijd. Tekent u binnen een half jaar opnieuw een vaststellingsovereenkomst dan vervalt het recht op bedenktijd.

Informatieplicht over bedenktijd

De werkgever heeft een informatieplicht. Hij moet u schriftelijk informeren over de bedenktijd. Na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst heeft de werkgever twee dagen de tijd om u hierover te informeren. Het is gebruikelijk dat in de vaststellingsovereenkomst wordt gewezen op de bedenktijd. Vergeet uw werkgever zijn informatieplicht na te komen? Dan wordt de bedenktijd verlengd naar 21 dagen.

Herroeping

Met herroepen wordt bedoeld: het ongedaan maken van de vaststellingsovereenkomst. Herroepen moet schriftelijk gebeuren en gebeurt meestal in de vorm van een brief. De brief moet gericht zijn aan de werkgever. Het is verstandig om een aangetekende brief te versturen, zo weet u zeker dat uw werkgever de herroeping heeft ontvangen. In de brief hoeft u niet in te gaan op de reden van herroeping. U kunt zonder een reden op te geven de vaststellingsovereenkomst herroepen.

Advies inwinnen

Heeft u op tijd gebruik gemaakt van de bedenktijd, dan is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Wij brengen u in contact met een advocaat die voor u de vaststellingsovereenkomst juridisch kan beoordelen. Wij werken samen met betrouwbare en deskundige advocaten die jarenlange ervaring hebben met het beoordelen van vaststellingsovereenkomsten.

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag