HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Ontslag - werkgever

Moet u een werknemer ontslaan? Vraagt u zich af hoe u dit zorgvuldig kunt doen? De aangesloten advocaten en juristen kunnen u adviseren en de ontslagprocedure in gang zetten.
Bel ons nu op 085 109 4104 voor contact met een specialist.

Ontslaan werknemer - lees meer of bel voor advies

Soms kan het niet anders: U moet als werkgever één of meerdere werknemers ontslaan. Met de informatie op deze website weet u wat er bij komt kijken als u een werknemer wilt ontslaan. Vraag altijd hulp van een ontslagspecialist om de ontslagprocedure te begeleiden. Dat bespaart u veel zorgen en geld!

Redenen voor ontslag werknemer

Er zijn diverse redenen om een werknemer te ontslaan. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende redenen.

Disfunctioneren

Als een werknemer niet (meer) goed functioneert kunt u onder voorwaarden uw werknemer ontslaan wegens disfunctioneren.

Bedrijfseconomische redenen

Als u het loon van werknemers niet meer kunt betalen kunt u onder voorwaarden uw werknemer ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen.

Verstoorde arbeidsrelatie

Als er ernstige conflicten spelen tussen u en een werknemer kan de arbeidsrelatie duurzaam verstoord raken. Indien er sprake is van een duurzaam verstoorde arbeidsrelatie, kunt u onder voorwaarden uw werknemer ontslaan wegens een verstoorde arbeidsrelatie.

Ziekte of arbeidsongeschiktheid

Wanneer een werknemer langer dan twee jaar ziek of arbeidsongeschikt is bestaat voor werkgevers de mogelijkheid om onder voorwaarden de werknemer te ontslaan wegens arbeidsongeschiktheid.

Op staande voet

Een ontslag op staande voet is een ontslag per direct. Als er een dringende reden is, bijvoorbeeld vanwege diefstal of dronkenschap, kunt u onder voorwaarden uw werknemer ontslaan op staande voet.

Collectief ontslag

Als u als werkgever binnen enkele maanden tijd 20 of meer werknemers moet ontslaan is er sprake van een collectief ontslag.

Regelmatig ziekteverzuim

Als het regelmatig ziekteverzuim van uw werknemer ernstige organisatorische problemen oplevert en herplaatsing van de werknemer niet mogelijk is kunt u onder voorwaarden uw werknemer ontslaan wegens regelmatig ziekteverzuim.

Faillissement

Verkeert u of de onderneming in staat van faillissement dan kan de curator de arbeidsovereenkomsten met uw werknemers wegens faillissement opzeggen.

Overige redenen om uw werknemer te ontslaan

Andere redenen voor ontslag worden in de wet gewichtige redenen of verandering van omstandigheden genoemd.

Als werkgever is het altijd verstandig om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen als u van plan bent om één of meerdere werknemers te ontslaan. Een advocaat helpt u een juiste ontslagregeling op te stellen. Op deze manier kunt u problemen op een later moment voorkomen. 

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag