HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Relatiebeding

Wilt u gaan werken voor een andere werkgever en bent u met uw oude werkgever een relatiebeding overeengekomen? Wees dan voorzichtig en vraag juridisch advies over uw rechten en plichten.

Neem nu contact met ons op en ontvang direct hulp.

U kunt ook bellen: 085 109 4104.

Relatiebeding afspreken

Een relatiebeding wordt meestal  schriftelijk overeengekomen, maar een mondelinge afspraak is ook rechtsgeldig.  Het schriftelijkheidsvereiste geldt wel voor het concurrentiebeding. Een relatiebeding wordt afgesproken om te voorkomen dat u als werknemer relaties van uw ex-werkgever benadert of zaken mee gaat doen.

Schending relatiebeding

Als u door uw ex-werkgever wordt beschuldigd van overtreding van het relatiebeding, dan heeft uw ex-werkgever de mogelijkheid om nakoming, boete en/of schadevergoeding van u te vorderen. Laat u in zo’n zaak altijd juridisch bijstaan, omdat de financiële belangen vaak groot zijn en u geen onnodige risico’s wilt lopen aansprakelijk te worden gesteld voor een fors schadebedrag.

Nieuwe werkgever en relatiebeding

Het relatiebeding is een afspraak tussen u en uw ex-werkgever. Een werkgever waar u gaat solliciteren kan onder omstandigheden ook gebonden zijn aan het beding en onrechtmatig handelen ten opzicht van uw ex-werkgever als zij zaken gaat doen met relaties van uw oude werkgever.

 

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag