HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Ontslag advocaat

Als uw werkgever u wil ontslaan dan komt er veel op u af. Neem een ontslagadvocaat in de arm om u te helpen om het ontslag aan te vechten of om een optimale financiele regeling voor u uit te onderhandelen. Aan Het Ontslag.nl neemt een groot aantal onafhankelijke in Arbeidsrecht gespecialiseerde kantoren door heel Nederland deel. Er is altijd wel een kantoor bij u in de buurt. Alle advocaten zijn lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Bel ons nu op 085 - 029 1001 voor een gespecialiseerde ontslag advocaat. U belt tegen lokaal tarief.

Waarom een ontslag advocaat?

Als u met ontslag te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op ontslaggebied. Dat is bij uitstek de ontslag advocaat. Een ontslagadvocaat heeft zich gespecialiseerd in ontslagzaken. Een ontslag advocaat is eigenlijk een arbeidsrechtadvocaat met veel ervaring op het gebied van ontslag.

Een advocaat behartigt alleen uw belangen bijvoorbeeld door het ontslag juridisch aan te vechten of te onderhandelen met uw werkgever. Ook kan de ontslagadvocaat u bijstaan bij een ontslagprocedure bij de rechter. Een ontslag advocaat kent de juridische valkuilen en zorgt voor een zo gunstig mogelijk resultaat voor u.

Het is heel belangrijk dat uw rechten worden veilig gesteld. Als u ‘verwijtbaar werkloos’ bent geraakt (bijv. als u zelf ontslag neemt) kunt u namelijk mogelijk (deels) geen aanspraak maken op een WW-uitkering.

Wat zijn de kosten van een advocaat?

Bij veel advocaten is een eerste gesprek vrijblijvend en daarna worden duidelijke afspraken over de kosten gemaakt. Veel advocaten werken op basis van een vast tarief. In dat geval wordt voor een vast bedrag het ontslag begeleid door uw advocaat en verzorgt de advocaat bijvoorbeeld de onderhandelingen met uw werkgever over uw ontslag of wordt er verweer gevoerd in een ontslagprocedure en staat de advocaat u op de terechtzitting bij.

Als u met uw advocaat een uurtarief overeenkomt, vraag uw advocaat dan om een inschatting te maken van het aantal uren dat hij of zij nodig heeft voor uw zaak zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent. U kunt daar dan ook financieel rekening mee houden. 

In veel zaken betaalt de werkgever een bijdrage in de kosten voor juridische bijstand. Dat betekent meestal dat u uiteindelijk maar een deel van de advocaatkosten zelf hoeft te betalen. Vaak betaalt de werkgever de kosten zelfs helemaal!

In Nederland bestaat de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging of pro deo genoemd. Het hangt van uw inkomen af of u in aanmerking komt voor deze subsidie. Vraag uw advocaat of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kan behoorlijk in de kosten schelen!

Schakel op tijd een ontslagadvocaat in

Blijf niet te lang zelf doortobben, schakel op tijd een advocaat in. Voorkomen is beter dan genezen: Een advocaat kan soms met één brief of gesprek al tot een oplossing komen. Wacht niet met het inschakelen van een advocaat tot het al (bijna) te laat is, het kost de advocaat dan meer tijd en het kan tot nare situaties leiden.

Waar kan ik een goede ontslag advocaat vinden?

Het Ontslag.nl is een website van Het Juridisch Netwerk Nederland. Aan dit platform nemen een groot aantal onafhankelijke Arbeidsrecht kantoren door heel Nederland deel. Door de jarenlange ervaring zijn de advocaten en juristen in staat voor u het maximale resultaat uit uw zaak te halen. 

Neem contact op via het formulier of bel ons op 085 - 029 1001 (lokaal tarief). Wij helpen u verder!

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 - 029 1001 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag