HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Pro Deo Advocaat - toevoeging

Een pro deo advocaat is een advocaat die voor u gesubsidieerde rechtsbijstand (een toevoeging) kan aanvragen. Dat betekent dat de Raad voor Rechstbijstand een deel van de advocaatkosten betaalt. U betaalt een vast bedrag aan uw prodeo advocaat afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Dit wordt ook wel "Pro Deo"of "Toevoeging" genoemd.

Bel ons nu op 085 – 047 16 88 voor directe hulp van een pro deo advocaat! 
U belt tegen lokaal tarief.

Prodeo advocaat

"Pro deo" staat voor diensten die gratis worden verricht. Een prodeo advocaat is echter niet helemaal gratis. Komt u in aanmerking vor een prodeo advocaat, dan betaalt u een vaste eigen bijdrage voor de hele zaak. Heeft u een jaarinkomen dat minder is dan € 26.400 (alleenstaanden) of  € 37.300 (gezinnen)? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een toevoeging advocaat. Er wordt gerekend met uw fiscaal gezinsinkomen.  Ook mag uw vermogen niet meer zijn dan het heffingsvrije vermogen. Gekeken wordt naar het fiscaal inkomen van 2 jaar voor het huidige jaar (dat wordt het peiljaar genoemd). De aanvraag voor een toevoeging wordt door uw prodeo advocaat gedaan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Valt uw inkomen en vermogen binnen de normen dan worden de kosten van de toevoeging advocaat (deels) betaald door de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan alleen een vaste eigen bijdrage aan de prodeo advocaat afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. De eigen bijdrage varieert in hoogte van € 196 tot maximaal € 823 (inkomensnormen 2017). Jaarlijks worden de inkomensnormen bijgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand.

Toevoeging

Toevoeging is hetzelfde als gesubsidieerde rechtsbijstand. Als u in aanmerking komt voor een toevoeging, betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een deel van de kosten van uw prodeo advocaat. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u een eigen bijdrage aan uw advocaat.

Tarieven advocaat

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, dan is uw advocaat verplicht om voor de behandeling van de zaak duidelijke afspraken met u te maken over de kosten. Veel advocaten werken op basis van een uurtarief of een vast bedrag (fixed fee). Vraag hier altijd naar tijdens het intakegesprek. Duidelijkheid gaat boven alles!

 

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 – 047 16 88 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag