HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Ontslag tijdens ziekte

Ontslag tijdens ziekte is niet toegestaan. Tijdens de eerste 2 jaar van ziekte kan de werkgever de arbeidsovereenkomst niet opzeggen.

Opzegverbod tijdens ziekte

Tijdens ziekte geldt er een opzegverbod voor de werkgever. U heeft als werknemer een stevige ontslagbescherming als u ziek wordt. Ziekte is al vervelend genoeg en het is in veel gevallen moeilijk voor u als werknemer om te re-integreren en weer terug te keren in uw eigen functie. Toch kan het tijdens ziekte fout gaan en kunnen er conflicten ontstaan tussen u en uw werkgever.

Arbeidsconflict

Zo kan het zijn dat u een arbeidsconflict krijgt met uw werkgever over de re-integratie. U wilt bijvoorbeeld graag terugkeren in uw eigen functie, terwijl uw werkgever dat niet (meer) ziet zitten. Wordt dit conflict niet opgelost dan kan uw werkgever kiezen voor ontslag tijdens ziekte. De werkgever zal dan een ontbindingsverzoek indienen bij de kantonrechter.
Reflexwerking opzegverbod
De kantonrechter kan de arbeidsovereenkomst ook ontbinden tijdens ziekte! Toch houdt de kantonrechter met een schuin oog altijd rekening met het opzegverbod tijdens ziekte en zal daarom niet snel overgaan tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst op het moment dat u ziek bent. Dit wordt ook wel de reflexwerking van het opzegverbod tijdens ziekte genoemd.

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 - 029 1001 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag