HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Recht op transitievergoeding bij slapend dienstverband

Bent u langer dan twee jaar ziek en is uw arbeidsovereenkomst (nog) niet door uw werkgever beëindigd? Dan heeft u sinds kort recht op een transitievergoeding. Per 8 november 2019 is uw werkgever namelijk verplicht om op uw verzoek (als zieke werknemer) het slapend dienstverband te beëindigen, waarbij uw werkgever u de wettelijke transitievergoeding moet betalen. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad.

Wat is een slapend dienstverband?

Dat is een dienstverband waarbij een werknemer langer dan 2 jaar niet meer werkzaam is wegens ziekte en geen loon meer ontvangt, maar wel in dienst wordt gehouden door de werkgever. Bovendien is er geen zicht op re-integratie van werkzaamheden. Uw werkgever heeft dan het recht om u via het UWV te ontslaan wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Echter, in veel gevallen gevallen houdt uw werkgever u in dienst om de wettelijke transitievergoeding niet aan u te hoeven betalen. Daar heeft u na twee jaar ziekte namelijk, in het geval van ontslag, recht op.

U kunt via https://www.transitievergoeding.nl/transitievergoeding-berekenen/ een indicatie berekenen van de transitievergoeding waar u recht op heeft.

Wat betekent de uitspraak van de Hoge Raad voor u als werknemer?

Na twee jaar ziekte kunt u als arbeidsongeschikte werknemer uw werkgever vragen om een beëindiging van uw dienstverband, bijvoorbeeld middels een vaststellingsovereenkomst. De werkgever dient hier aan mee te werken op basis van goed werkgeverschap. Indien de werkgever dit weigert en niet meewerkt dan heeft u recht op een schadevergoeding. De schadevergoeding is dan gelijk aan de hoogte van de transitievergoeding.

Hiervoor adviseren wij u om een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Een arbeidsrecht advocaat neemt namens u contact op met uw werkgever om een regeling te treffen of dient een schadeclaim in wegens slecht werkgeverschap.

Hoe komt u in contact met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat?

Neem contact met ons op en wij brengen u direct in contact met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat. Wij bespreken kort met u de situatie en bekijken samen met u welke advocaat het beste bij u past.

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 - 029 1001 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag