HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Wat is een pro deo advocaat?

Met de term pro deo bedoelt men een gratis dienst. Een pro deo advocaat (ook wel advocaat van onvermogen genoemd) staat cliënten bij waarvan een deel van de advocaatkosten door de overheid wordt betaald. Pro deo is een ander woord voor gefinancierde rechtshulp of toevoeging.

Als u een juridisch probleem heeft met uw werkgever en u heeft hierbij een advocaat nodig, maar u verdient niet genoeg geld om de advocaatkosten te kunnen betalen. Neem dan contact met ons op 085 109 4104 (lokaal tarief). Wij brengen u binnen 24 uur in contact met een pro deo advocaat binnen ons netwerk!

Afhankelijk van uw inkomen is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat. Dit wordt beoordeelt door de Raad voor Rechtsbijstand. Een gratis advocaat is helaas niet mogelijk, maar alleen een eigen bijdrage betalen in plaats van opdraaien voor de volledige kosten scheelt natuurlijk al enorm! Als de Raad voor Rechtsbijstand beslist dat u recht hebt op een toevoeging, dan betaalt u eenmalig een eigen bijdrage. Hoeveel de eigen bijdrage is, hangt af van uw inkomen en vermogen.

Heb ik recht op een pro deo advocaat?

Of u recht heeft op een pro deo advocaat wordt beoordeelt door de raad van rechtsbijstand. Uw advocaat dient een verzoek in bij de raad van rechtsbijstand. Deze vraagt bij de belastingdienst uw inkomen en vermogen van twee jaar voor het huidige jaar op.
Als uw jaarinkomen van 2018 lager is dan € 27.500,- (voor alleenstaanden) of € 38.600,- (voor gehuwden, samenwonenden of eenoudergezin). Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp. Ook het vermogen speelt mee in de beoordeling of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.
Als u boven de heffingsvrij vermogen grens zit (een vastgesteld bedrag wat is vrijgesteld van belasting), dan heeft u geen recht op gefinancierde rechtshulp.
Bel zo snel mogelijk naar 085 109 4104 (lokaal tarief), zodat wij kunnen kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand! Wij zoeken dan een geschikte advocaat voor u die u kan voorzien van juridisch advies én die op basis van pro deo werkt.

Jaarlijks worden de inkomensnormen bijgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand.

Hoe kom ik aan een pro deo advocaat?

Niet alle advocaten werken op basis van pro deo/toevoeging. Door contact op te nemen met ons 085 109 4104 (lokaal tarief), zet u de eerste stap om een geschikte pro deo advocaat bij u in de buurt te vinden! Wij zorgen er voor dat de advocaat binnen 24 uur telefonisch contact met u opneemt. De advocaat zal dan toevoeging voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Op basis van door de Belastingdienst verstrekte gegevens over uw inkomen en vermogen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand en, zo ja, hoeveel u aan eigen bijdrage moet betalen.

Tarieven van de advocaat zonder gefinancierde rechtshulp

Als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, dan is de advocaat verplicht om vóór de behandeling van de zaak duidelijke afspraken met u te maken over de kosten. Veel van onze advocaten werken op basis van een uurtarief of op basis van een vast bedrag (fixed fee). Vraag hier altijd meteen naar tijdens de eerste afspraak. Duidelijkheid gaat natuurlijk boven alles! Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief), zodat wij u in contact kunnen brengen met een arbeidsrecht advocaat!

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag