HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Mogen bij ontslag werknemers ongelijk behandeld worden?

Het is niet toegestaan werknemers te ontslaan op basis van de discriminatiegronden. Discriminatiegronden zijn bepaalde persoonlijke kenmerken die voor uw werkgever geen rol mogen spelen. Ook zwangere of zieke werknemers mogen niet zomaar worden ontslagen.

Ontslag op grond van leeftijd
Soms mag uw werkgever op grond van uw leeftijd de arbeidsovereenkomst beëindigen. Bijvoorbeeld als u de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar (of 67 jaar) bereikt. Ook kan er voor een bepaalde functie een zogenaamd functioneel leeftijdsontslag zijn. Een piloot bijvoorbeeld, wordt  ontslagen als hij of zij 56 wordt. Functioneel leeftijdsontslag is meestal bedoeld om de gezondheid of veiligheid van oudere werknemers en betrokkenen te beschermen.

Onterecht ontslagen
Als u vindt dat u bent ontslagen op één van de discriminatiegronden, dan kunt u het beste juridisch advies inwinnen. De gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten die zijn aangesloten bij Het Juridisch Netwerk kunnen u adviseren en uw ontslag aanvechten. Neem contact op via 085 109 4104 of via het formulier.

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag