HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Wat moet ik doen als ik word ontslagen?

Wat u het beste kunt doen als u ontslagen wordt, is afhankelijk van de manier waarop u wordt ontslagen.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Uw werkgever kan u vragen om akkoord te gaan met uw ontslag. Als u instemt met uw ontslag, heet dit ontslag met wederzijds goedvinden. Meestal heeft dit ontslag geen gevolgen voor uw eventuele recht op een Werkloosheidswetuitkering (WW). U hoeft dus ook niet voor de vorm te protesteren tegen uw ontslag.

Bezwaar tegen ontslag

Als u het niet eens bent met uw ontslag, dan maakt u bij uw werkgever bezwaar. U moet dit doen per brief. Het is belangrijk om hierover te overleggen met een deskundige. De aangesloten advocaten van het Juridisch Netwerk Nedeland kunnen u hierbij helpen. Neem contact op via 085 109 4104 of via het formulier.

Uw werkgever kan vervolgens een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV WERKbedrijf. Ook kan uw werkgever het ontslag via de kantonrechter laten lopen.

Ontslag via het UWV WERKbedrijf

Als het UWV WERKbedrijf de aanvraag voor een ontslagvergunning van uw werkgever heeft ontvangen, wordt het naar u gestuurd. U heeft dan 2 weken om hierop te reageren. Binnen 6 weken reageert het UWV WERKbedrijf op de aanvraag voor de ontslagvergunning. Als het UWV WERKbedrijf uw werkgever een ontslagvergunning geeft, kunt u nog naar de kantonrechter gaan. Mogelijk heeft u recht op schadevergoeding wegens kennelijk onredelijk ontslag.

Ontslag via de kantonrechter

Uw werkgever kan u ook via de kantonrechter ontslaan. Het is belangrijk dat u deskundige juridische hulp inschakelt. De aangesloten advocaten van het Juridisch Netwerk Nedeland kunnen u hierbij helpen. Neem contact op via 085 109 4104 of via het formulier.

De kans is aanzienlijk dat u in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding.

Uitkering

Nadat u bent ontslagen kunt u recht hebben op een WW-uitkering. Deze vraagt u aan bij het UWV WERKbedrijf.

Nieuwe baan zoeken

Het UWV WERKbedrijf kan u helpen zoeken naar nieuw werk. Dit kan al voordat u werkloos bent. U moet dan wel kunnen aantonen dat u binnen 4 maanden wordt ontslagen.

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag